KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEK OKULU
Haberler
04.04.2022 14:06
Meslek Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi Programı birinci sınıf öğrencilerine, Öğretim Görevlisi Ezgi ŞENOL tarafından diyetetik ürünler hazırlama ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.
Eğitim kapsamında gıda teknolojisi laboratuvarında birinci sınıf öğrencilerimiz; Karnabahar Kısırı, Rafine Şekersiz Hurma Püreli Kek ve Sağlıklı Ekmek Cipsi yaptılar.
Karnabahar Kısırı: Bulgur yerine az haşlanmış karnabahar kullanılarak, bulgur içermeyen kalorisi düşürülmüş kısır yapıldı.
Rafine Şekersiz Hurma Püreli Kek: Rafine şeker kek formülasyonundan çıkarılarak, hurma püresi ile tatlandırılmış rafine şeker içermeyen kek yapıldı.
Sağlıklı Ekmek Cipsi: Lavaş hamuru ince bir şekilde açılıp aromalandırılarak, kızartma işlemi uygulanmadan fırınlama tekniğiyle yağ oranı düşürülmüş ekmek cipsi yapıldı.
Diğer Haberler
Karakoçan MYO Milli Ağaçlandırma Günü ...
13.11.2025
Gençlik ve Güvenli Gelecek Konferansı ...
05.11.2025
Karakoçan İlçe Kaymakamımız Sayın ...
16.10.2025
Tapu ve Kadastro Programı Mezun ...
13.10.2025
Bağımlılıkla Mücadele Eğitimi ...
09.10.2025
Yüksekokulumuzdan Karakoçan İlçe ...
07.10.2025
Yeni Kayıt Yapan Öğrencilerimize ...
30.09.2025Fırat Üniversitesi Derece Ödülleri ...
07.07.2025