KARAKOÇAN MESLEK YÜKSEK OKULU
Haberler
04.04.2022 14:06
Meslek Yüksekokulumuz Gıda Teknolojisi Programı birinci sınıf öğrencilerine, Öğretim Görevlisi Ezgi ŞENOL tarafından diyetetik ürünler hazırlama ile ilgili uygulamalı eğitim verildi.
Eğitim kapsamında gıda teknolojisi laboratuvarında birinci sınıf öğrencilerimiz; Karnabahar Kısırı, Rafine Şekersiz Hurma Püreli Kek ve Sağlıklı Ekmek Cipsi yaptılar.
Karnabahar Kısırı: Bulgur yerine az haşlanmış karnabahar kullanılarak, bulgur içermeyen kalorisi düşürülmüş kısır yapıldı.
Rafine Şekersiz Hurma Püreli Kek: Rafine şeker kek formülasyonundan çıkarılarak, hurma püresi ile tatlandırılmış rafine şeker içermeyen kek yapıldı.
Sağlıklı Ekmek Cipsi: Lavaş hamuru ince bir şekilde açılıp aromalandırılarak, kızartma işlemi uygulanmadan fırınlama tekniğiyle yağ oranı düşürülmüş ekmek cipsi yapıldı.
Diğer Haberler
Fırat Üniversitesi Derece Ödülleri ...
07.07.2025KARAKOÇAN MYO MEZUNİYET TÖRENİ
07.07.2025Sivrice Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumu ...
11.06.2025Fırat Üniversitesi Etkinlik Tırının ...
04.06.2025Fırat Üniversitesi 50. Yıl Spor ...
04.06.2025TÜBİTAK 2209-A Başvurularımız
11.04.2025Karakoçan MYO Müdürlük Görevi Değişimi ...
11.04.2025ÖZGEÇMİŞ (CV) HAZIRLAMA VE MÜLAKAT - ...
18.03.2025